Скільки коштів надав ЄБРР Україні від початку війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштів надав ЄБРР Україні від початку війни

191
Скільки коштів надав ЄБРР Україні від початку війни
Скільки коштів надав ЄБРР Україні від початку війни
13 березня міністр фінансів України Сергій Марченко провів робочу зустріч з Першим віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Юргеном Рігтерінком.
Ключовими темами заходу стали співпраця України та Банку і пріоритети на 2024 рік, а також впровадження Урядом України реформ за чотирирічною програмою з Міжнародним валютним фондом у рамках Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility — EFF).
Міністр фінансів України подякував керівництву ЄБРР за непохитну та рішучу підтримку України від початку повномасштабного російського вторгнення, а також за суттєве збільшення інвестицій з метою підтримки діючих та нових проектів та розвитку економіки держави.
Від лютого 2022 року ЄБРР фінансує ініціативи з сприяння енергоефективності, підтримки ліквідності та стійкості роботи ключових суб'єктів господарювання державного сектору економіки, відбудови інфраструктури, забезпечення роботи приватного сектору.
В державному секторі економіки на стадії реалізації знаходиться 12 спільних з ЄБРР проектів загальним обсягом позик близько 2,6 млрд євро.
В контексті обговорення фінансових потреб України у 2024 році, учасники зустрічі відзначили важливість співпраці України з МВФ в рамках програми EFF загальним обсягом близько 15,6 млрд доларів США.
Сергій Марченко наголосив, що Уряд України залишається відданим порядку денному умов та реформ, передбачених програмою, у тому числі у бюджетній, фінансовій та податковій сферах.
«Реалізація визначених заходів та політик допоможе підтримати макрофінансову стабільність та сприятиме європейській інтеграції України. Ми продовжуємо співпрацю та реалізацію програми. Загалом у 2024 році за умови виконання усіх необхідних кроків, ми очікуємо залучити чотири транші від МВФ на суму близько 5,4 млрд доларів США», — зазначив міністр фінансів.
За матеріалами:
borgexpert
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас