Що буде із курсом долара у листопаді: коливання неминучі, але є нюанс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде із курсом долара у листопаді: коливання неминучі, але є нюанс

Валюта
884
Що буде із курсом долара у листопаді: коливання неминучі, але є нюанс
Що буде із курсом долара у листопаді: коливання неминучі, але є нюанс
Курс долара в Україні очікує на свободу, за якої неминучі зміни його курсу. Так вважають усі експерти валютного ринку.
На думку директора департаменту казначейства «Глобус Банку» Тараса Лєсового, з 13 по 19 листопада ситуація на готівковому валютному ринку буде стабільною. Як вважає співрозмовник «Телеграфа», запроваджений НБУ режим «керованої гнучкості» максимально себе виправдовує, формуючи досить позитивні очікування та впевненість у міцності ринку як такого.
Водночас не виключено, що поступово регулятор даватиме більше свободи курсоутворення, зменшуючи чи збільшуючи обсяги інтервенцій, наприклад, змінюючи їх приблизно на 50−60 млн. доларів. При цьому, за даними нардепа Данила Гетманцева, на підтримку курсу гривні у жовтні НБУ витратив 3,35 млрд доларів.

Читайте також: Які долари не приймають в обмінниках

«Звичайно, багато залежатиме від рівня попиту та пропозиції. Думаю, що у разі якогось значного „перекосу“ регулятор вживатиме оперативних заходів. Отже, на ринку цілком можливі більш „жваві“ курсові зміни, але без стрімких злетів або падінь», — наголошує експерт.
На думку Тараса Лєсового, різниця курсу долара на готівковому ринку щодня може коливатись у 30−50 копійок на доларі, а сам курс становитиме 37−38 гривень за американську валюту та 39−41 гривень за євро.
«Таким чином, ситуація на валютному ринку перебуватиме в досить активному стані - із щоденними змінами курсів, проте ці зміни будуть виразником живого, а не надмірно зарегульованого ринку. Тобто, ми очікуємо, що ситуація на ринку буде досить прогнозованою і за багатьма критеріями — схожою на останні кілька тижнів», — резюмує Тарас Лєсовий.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас