Робота в Польщі: які вакансії і зарплати пропонують українцям без знання мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота в Польщі: які вакансії і зарплати пропонують українцям без знання мови

Особисті фінанси
686
Робота в Польщі: які вакансії і зарплати пропонують українцям без знання мови
Робота в Польщі: які вакансії і зарплати пропонують українцям без знання мови
Українські біженці у Польщі заповнили прогалини на ринку праці. Польські працедавці намагаються залучити українців підвищенням ставок і покращенням умов проживання.
Які вакансії та зарплати у Польщі пропонують українцям без знання мови — розповіли у міжнародній агенції Gremi Personal.

За працівників із України конкурують

Українські біженці продовжують виїжджати із Польщі. За даними Євростату, у вересні з цієї країни виїхали майже 1900 українців, у серпні - 10 530 осіб. Дехто переїжджає в інші країни Європи у пошуках роботи із вищою зарплатою.
У зв’язку із відтоком людей польські працедавці вимагають від уряду терміново прийняти поправку про продовження легального перебування, пільг та роботи українських біженців у Польщі ще на рік. Через юридичну невизначеність у компаніях склалася напружена ситуація.
На ринку праці Польщі у багатьох сферах не вистачає робочих рук, тому працедавці намагаються наймати іноземців.
«Польські роботодавці дуже конкурують між собою за робітників з України. Водночас ми помітили, що українці стають більш вибагливими до пошуку роботи. Це пов’язано із намірами українців щодо тривалішого перебування у Польщі», — розповідає директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.
Українці зараз шукають у Польщі гарні умови праці у середньому на період від 6 до 12 місяців. Хоча до війни багато цікавилися сезонними роботами.
«Тому роботодавці намагаються піднімати ставки та покращувати умови проживання, якщо це передбачено контрактом», — зазначає вона.
Зазвичай трудові мігранти дітей із собою у Польщу не беруть, а біженки вже облаштувалися у країні, тому особливі житлові умови у компаніях створюють нечасто.

Які вакансії та зарплати пропонують без знання мови

Робота у Польщі оплачується погодинно, тому працівники самі обирають, скільки працювати.
«У середньому оплата — від 16 злотих (165 грн) до 30 злотих (275 грн) на годину. На низькокваліфікованій роботі можна заробити від 700 до 1200 доларів на місяць», — каже Анна Джоболда.
Серед українців найпопулярніші такі вакансії: виробництво м’ясної та рибної продукції, робота в готелях та на кухні.
Також до переліку вакансій, які найчастіше обирають працівники без досвіду та знання мови, входять такі:
  • у пекарнях;
  • у закладах харчування;
  • на складах;
  • на виробництвах заморожування овочів та фруктів;
  • на виробництвах компонентів електронної техніки;
  • на виготовленні будівельних матеріалів.
Зокрема, є такі актуальні пропозиції роботи без знання мови: працівник на складі одягу у Жешуві - 900−1350 доларів (19 злотих за годину), працівник на пакуванні м’ясної продукції у Млаві - 900−1500 доларів (19 злотих за годину), швачка у місті Верушув — 900 доларів (16 злотих за годину), робітник на виробництво закусок у місті Слупськ — від 1010 доларів (18,5 злотих за годину).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас