Raiffeisen заявив про скорочення свого прибуткового бізнесу на території росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Raiffeisen заявив про скорочення свого прибуткового бізнесу на території росії

Фондовий ринок
401
Raiffeisen заявив про скорочення свого прибуткового бізнесу на території росії
Raiffeisen заявив про скорочення свого прибуткового бізнесу на території росії
Австрійський Raiffeisen Bank International заявив, що продовжить скорочувати свій великий та прибутковий бізнес на території росії за угодою з Європейським центральним банком.
Про це свідчить квартальний звіт банку.
Банк опинився під тиском влади по обидва боки Атлантики, яка вимагає скоротити його присутність у країні після початку війни проти України.
«RBI ще більше скоротить бізнес „Райффайзенбанку росія“ відповідно до вимог ЄЦБ», — йдеться у повідомленні банку.
Згідно з повідомленням, кредити для клієнтів скоротилися майже на 60% з піку в другому кварталі 2022 року до 5,8 млрд євро, введено широкі обмеження на платежі з території росії, а також вжито заходів щодо подальшого скорочення клієнтських депозитів.
Банк повідомив про зростання консолідованого прибутку у другому кварталі на 14% до 661 млн євро. Половину свого прибутку RBI отримав в росії, проте через західні санкції цей прибуток залишився у місцевого дочірнього банку.
Банк заявив, що обмеження на території росії означають, що він надає кредитні та платіжні послуги лише попередньо схваленому списку великих та міжнародних компаній. Raiffeisen не пропонує термінових депозитів, поточні рахунки не приносять відсотків, а банк стягує високі комісії за обслуговування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас