Рада ухвалила зміни до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила зміни до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру

Казна та Політика
190
Рада ухвалила зміни до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру
Рада ухвалила зміни до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру».
Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі.
За словами парламентарія, законопроєкт № 10 161 ухвалено 277 голосами.
Документ спрямований на приведення законодавчих актів України, які регулюють адміністративні правовідносини, у відповідність до зазначеного закону.
Крім того, прийняті зміни спрямовані на усунення колізій між нормами Закону «Про адміністративну процедуру» і спеціальними законодавчими актами, а також наближення законодавства України до стандартів країн Європейського Союзу, де діють уніфіковані правила адміністративних процедур.
Як повідомлялося, у першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру» ухвалено 20 грудня 2023 року.
15 грудня 2023 року набрав чинності Закон «Про адміністративну процедуру», який встановлює новий порядок взаємодії держави та органів місцевого самоврядування з громадянами та бізнесом майже в усіх сферах відносин. Документ наближає законодавство України до стандартів ЄС і Організації економічного співробітництва та розвитку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас