«ПроКредит Холдинг АГ»: зміна правової форми на акціонерне товариство успішно завершена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

«ПроКредит Холдинг АГ»: зміна правової форми на акціонерне товариство успішно завершена

Особисті фінанси
107
Франкфурт-на-Майні, 27 вересня 2023 року — материнська компанія групи ПроКредит, орієнтованої на розвиток, успішно завершила перетворення своєї організаційно-правової форми в акціонерне товариство (AG). У результаті компанію «ПроКредит Холдинг АГ» внесено до комерційного реєстру (27 вересня 2023 року). Напередодні, 5 червня 2023 року, на щорічних загальних зборах більшістю голосів було ухвалено рішення про зміну юридичної форми. Метою цих змін є підвищення привабливості для інвесторів, особливо міжнародних учасників ринку, і водночас, спрощення корпоративної структури. Бізнес фокус ПроКредит Холдингу, і, зокрема, орієнтація на Південно-Східну та Східну Європу і сталий розвиток не зазнає змін.
Перетворенню на акціонерне товариство, яке сьогодні відбулось, передував всебічний аналіз. Процес ґрунтувався на передумові, що група ПроКредит збереже свою унікальну, орієнтовану на сталий розвиток, місію, а також фокус на Південно-Східну та Східну Європу. Група ПроКредит очікує, що перетворення на більш звичну на міжнародному рівні корпоративну структуру допоможе компанії стати привабливою для ширшого кола потенційних інвесторів. Окрім того, ця зміна дозволяє спростити й оптимізувати організаційну структуру. На відміну від командитного акціонерного товариства (KGaA), у акціонерному товаристві Правління призначається та звільняється наглядовою радою. Шляхом обрання наглядової ради акціонери отримують вплив на менеджмент компанії.
Перетворення на акціонерне товариство жодним чином не вплине на наявних акціонерів. На момент перетворення акціонери командитного товариства володіли тим самим пакетом і кількістю акцій у «ПроКредит Холдинг АГ» (ProCredit Holding AG), якою раніше володіли в «ПроКредит Холдинг АГ та Ко. КГаА» (ProCredit Holding AG & Co. KGaA). Учасникам командитного товариства не потрібно вчиняти будь-які дії у зв’язку зі зміною організаційно-правової форми. Вони автоматично стають членами акціонерного товариства, яке продовжує перебувати в переліку на регульованому ринку (за першокласним стандартом).
Губерт Шпехтенгаузер (Hubert Spechtenhauser), Голова Правління «ПроКредит Холдинг АГ» (ProCredit Holding AG), коментує: «Дотримуючись стратегії сталого розвитку, група ПроКредит має унікальну бізнес-модель. Надання банківських послуг, що позитивно впливають на економічний, соціальний та екологічний розвиток країн, де ми працюємо, сьогодні важливіше, ніж будь-коли раніше. Упевнені, що зміна організаційно-правової форми з командитного товариства з акціями (KGaA) на акціонерне товариство (AG) — це правильний шлях для продовження історії успіху групи ПроКредит. Особливо приємно, що ми змогли здійснити перетворення так швидко після ухвалення відповідного рішення на щорічних загальних зборах 5 червня 2023 року. Хочемо подякувати всім, хто підтримав нас у цьому процесі».
Контактна інформація:
Андреа Кауфманн (Andrea Kaufmann), Комунікації Групи, ПроКредит Холдинг
Тел.: +49 69 951 437 138
Ел. пошта: Andrea. Kaufmann@procredit-group.com
Про компанію «ПроКредит Холдинг АГ»
Компанія «ПроКредит Холдинг АГ» (ProCredit Holding AG) зі штаб-квартирою у Франкфурті-на-Майні, Німеччина, — материнська компанія, орієнтованої на розвиток групи ПроКредит, що складається з комерційних банків для підтримки малого й середнього бізнесу (МСБ). Окрім основної операційної діяльності, яку група провадить у Південно-Східній і Східній Європі, вона також активно оперує в Південній Америці й Німеччині. Акції компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі в сегменті «Першокласний стандарт» (Prime Standard). Ключовими акціонерами компанії «ПроКредит Холдинг АГ» є стратегічні інвестори «Цайтінгер Інвест ГмбХ» (Zeitinger Invest GmbH) і «ПроКредит Стаф Інвест ГмбХ та Ко. КГ» (ProCredit Staff Invest GmbH & Co KG), що становлять собою інвестиційний інструментарій для співробітників групи ПроКредит, «КфВ» (KfW), «Датч ДОЕН Партісіпейтс БВ» (Dutch DOEN Participates BV) і Європейський банк реконструкції та розвитку. Як головна компанія відповідно до Закону Німеччини про банківську діяльність і як материнська фінансова холдингова компанія фінансової холдингової групи ПроКредит, компанія «ПроКредит Холдинг АГ» (ProCredit Holding AG) контролюється на консолідованому рівні Федеральним управлінням фінансового нагляду Німеччини (BaFin) і Бундесбанком Німеччини. Щоб дізнатися більше інформації, відвідайте наш вебсайт
За матеріалами:
ПроКредит Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас