ПроКредит Банк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

ПроКредит Банк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів

Особисті фінанси
25
ПроКредит Банк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів (далі - Хартія), укладання якої ініціювали Національний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку у межах спільного Меморандуму про взаєморозуміння.
Меморандум між НБУ та ЄБРР передбачає співпрацю установ задля забезпечення згуртованості фінансового сектора у питаннях впровадження стандартів інклюзивної діяльності та послуг, підтримки та ресоціалізації ветеранів війни в Україні.
Стандарти, викладені у Хартії, покликані зробити банки більш доступними для сотень тисяч ветеранів — як клієнтів, так і працівників.
«Хартія є тим ефективним інструментом, який згуртує банки навколо питання допомоги ветеранам та їхнім родинам. Знак рівності має стояти між можливостями цивільних громадян та ветеранів. Переконаний, що спільно з ЄБРР та усією банківською системою ми зможемо ефективно просувати доступність та безбар'єрність фінансових послуг для всіх громадян», — прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.
Доєднанням до Хартії ПроКредит Банк засвідчив своє прагнення до прийняття інклюзивної політики, реінтеграції ветеранів війни та перетворення бізнесу в такий, що забезпечує рівноправний доступ до фінансових послуг для всіх без винятку клієнтів.
Війна призвела до втрат кваліфікованої робочої сили в Україні: кілька мільйонів людей живуть за межами країни або є внутрішньо переміщеними особами в Україні, а ще сотні тисяч — служать у Збройних Силах України. Ключовим елементом у плануванні подальшої економічної стійкості країни є зміцнення її людського капіталу шляхом заохочення більшої кількості людей до повернення та роботи.
«Підписання Хартії — важливий крок у підтримці ветеранів, що повертаються з війни й адаптуються до цивільного життя. ПроКредит Банк є частиною міжнародної групи банків, у роботі яких соціальна відповідальність є одним з ключових принципів ведення бізнесу. У нашому зобов’язанні забезпечити фінансову інклюзію і реінтеграцію ветеранів війни ми керуємося не лише моральними принципами, а й прагненням відповідати високим міжнародним стандартам інклюзії. Ми вдячні нашим захисникам за можливість жити і працювати в Україні сьогодні та зробимо все потрібне, щоб забезпечити зручний доступ до всіх фінансових інструментів у нашому банку», — коментує Голова правління Віктор Пономаренко.
Зокрема з метою реалізації Хартії ПроКредит Банк втілюватиме у життя ініціативи, покликані:
  • зробити фінансові послуги більш доступними та інклюзивними для ветеранів, щоб вони мали доступ і використовували їх на рівноправних засадах;
  • усунути перешкоди, які можуть заважати ветеранам повернутися до роботи, запровадивши інклюзивну кадрову політику та практику у фінансовому секторі;
  • забезпечити безпечні, тобто без тригерів і ризиків, місця для ветеранів, які страждають від посттравматичного стресового розладу;
  • покращити доступність для підтримки клієнтів і співробітників-ветеранів шляхом використання модифікованого обладнання чи пристроїв або фізичних модифікацій робочого місця та приміщень;
  • підтримувати клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів, у тому, щоб вони стали більш інклюзивним і доступним місцем ведення бізнесу.
За матеріалами:
ПроКредит Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас