У Мінветеранів анонсували запуск е-посвідчення для ветеранів у Дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінветеранів анонсували запуск е-посвідчення для ветеранів у Дії

Особисті фінанси
172
У Мінветеранів анонсували запуск е-посвідчення для ветеранів у Дії
У Мінветеранів анонсували запуск е-посвідчення для ветеранів у Дії
Міністерство в справах ветеранів анонсувало запуск через два місяці е-посвідчення для ветеранів у Дії.
Про відомство повідомило на своєму сайті.
«Запущено розробку е-посвідчення в „Дії“, яке підтверджуватиме статус ветерана/ветеранки, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблого захисника і захисниці. Система вже тестується і буде реалізована за два місяці», — сказано в повідомленні.
Інфографіка: mva.gov.ua
Інфографіка: mva.gov.ua
Також в міністерстві розповіли про запуск розробки е-інструментів для отримання статусів та е-виписки з Єдиного державного реєстру ветеранів війни, які мають запустити через 6 місяців.
«Упроваджуємо е-сервіси. Впроваджується е-карта послуг і можливостей у розрізі територіальних громад. Пілот запущено в Івано-Франківській і Тернопільській областях. У травні буде отримано результати пілотного проєкту. Через два місяці е-система працюватиме в усіх регіонах України», — розповіли у відомстві.
Також наголошується, що запущено розробку е-карти вакансій для ветеранів і ветеранок, і система запрацює через чотири місяці.
Нагадаємо, виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявляв, що 70% ветеранів не знають про пільги та послуги, які гарантовані їм чинним законом. Через це вони не можуть скористатися ними.

Довідка Finance.ua:

  • міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше повідомляв, що в найближчий час міністерство запустить кабінет пацієнта і медичні push-повідомлення в «Дії». Це важливо з точки зору збереження персональних даних в медичній системі;
  • у «Дії» скоро може з’явитися військовий квиток, Мінцифри вже працює над цим.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас