“Продавати держпідприємства по такій ціні як зараз - все одно, що роздавати”, — Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

“Продавати держпідприємства по такій ціні як зараз - все одно, що роздавати”, — Южаніна

Казна та Політика
606
Приватизація державних підприємств під час війни — недоцільна, тим паче за низькою ціною. Про це в коментарі УНН повідомила народна депутатка, членкиня парламентського комітету податкової та митної політики Ніна Южаніна.
Южаніна наголосила, що спочатку треба навести лад у механізмі приватизації, провести точний аудит держпідприємств і лише потім проводити приватизацію.
«Я вважаю, що ми не маємо права продавати державні підприємства по такій вартості як зараз — це ж все одно, що роздавати їх. У нашої країни має бути стратегічне бачення економічного розвитку. І можливо багато підприємство можна було б перепрофілювати і покласти початок тенденції створення нових важливих галузей в Україні. Я проти того, що зараз відбувається», — заявила вона.
Южаніна розповіла, що наразі майно державних підприємств не має реальної оцінки, тому спершу треба навести лад у цьому питанні.
«Ми говорили на зустрічі з головою Фонду держмайна Рустемом Умеровим, що треба провести більш-менш зрозумілий аудит вартості тих об‘єктів, які вони зараз збираються виставити на приватизацію. Цього зроблено не було», — підкреслила Ніна Южаніна.

Приватизація в Україні: хто і навіщо купує найдорожчі лоти

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас