Поради для вибору найвідповіднішого варіанту автострахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поради для вибору найвідповіднішого варіанту автострахування

Страхування
119
Поради для вибору найвідповіднішого варіанту автострахування
Поради для вибору найвідповіднішого варіанту автострахування
Щоб обрати собі автострахування найбільш відповідного варіанту та з гарантією потрібного фінансового захисту, не завадить здійснити наступні кроки:
  • оцініть потреби та ризики. Передбачити події, звісно, не вийде, але врахувати місцеперебування, вік, умови дорожнього руху зі статистикою відносно ДТП в регіоні буде зовсім не зайвим. Нелегке завдання. Але його виконання допоможе мінімально визначити потрібний рівень покриття страховки;
  • зверніть увагу на різні види страхування, на переваги, на недоліки кожного. Порівняйте їх.
Наприклад, головне призначення ОСЦПВ полягає в покритті збитків, які під час використання авто були завдані майну чи стороннім особам. Страховка ця обов’язкова в Україні для всіх автовласників. Її призначення — захистити від витрат за потенційну шкоду, яку можна завдати іншим водіям або пішоходам, або пасажирам.
Зауважимо, що поліс має доволі обмежене покриття. Причому витрати просто на авторемонт він не передбачає.
До речі, за законом ліміт стосовно відшкодування шкоди життю та здоров’ю людей складає 320 тис. грн, а майну — 160 тис. грн. Запам’ятайте це. Або збережіть собі про всяк випадок.
Ще доволі важливий недолік полягає у врахуванні під час розрахунків збитків амортизації авто. Тобто власник транспорту віком понад 5−7 років суму відшкодування отримає меншу, ніж володар нового авто.
Так, це неправильно, несправедливо та буде виправлятися в законі, але коли — невідомо.
Тож, поки ще треба турбуватися про ліміти захисту самостійно та за допомоги доступних добровільних полісів.
Коли плануєте виїзд власним авто за кордон. На такий випадок є окремий, аналогічний Автоцивілці поліс. Називається «Зелена картка». Ціна його регламентована та контролюється МТСБУ (Моторне транспортне страхове бюро України). Випуск здійснюють виключно страховики, які є членами цього бюро. Ціна від 87 37 920 грн. Залежить від типу транспорту, території та терміну дії.
Зібралися за кордон на відпочинок або у відрядження на авто? Тоді подбайте про купівлю Зеленої картки. На Finance.ua можна оформити поліс онлайн за 3 хвилини.
На завершення про каско (комплексне автомобільне страхування). Цей варіант хоч і має високу (відносно) вартість, але визнаний одним з кращих видів страхування. Саме каско пропонує захист і від викрадення, і від ДТП, і від пошкоджень сторонніми предметами, і від протиправних дій, і від багатьох інших негараздів.
Зазвичай поліс цього типу вигідно оформлювати для транспорту віком до 4 років. Але ліміти виплат за ним обмежені, покриття за іншими ризиками не передбачені.
Читайте більше в нашій статті:

Страхування авто в умовах війни

Довідка Finance.ua:

  • В Україні оновили механізм страхування поїздки автомобільним та міським електричним транспортом. Про це повідомляєпресслужба Мінвідновлення. Відтепер перевізник страхує свою відповідальність за шкоду, заподіяну пасажиру, багажу та вантажу, укладаючи зі страховою компанією відповідний договір страхування без залучення до цих відносин пасажира.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас