Понад 1 млрд грн збитків: експосадовцю Міноборони оголосили про підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 1 млрд грн збитків: експосадовцю Міноборони оголосили про підозру

Кримінал
214
Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки Міністерства оборони повідомили про підозру у недбалому ставлені до служби одному з колишніх керівників Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України (2022−2023 рр.).
Про це повідомляється на сайті ДБР та Офісу генерального прокурора.
За даними слідства, військові службові особи Міністерства оборони України в умовах воєнного стану у 2022−2023 роках уклали з суб’єктами підприємницької діяльності договори про постачання для державних потреб мастильних засобів, нафти і дистилятів для техніки спеціального призначення.
Підозрюваний у 2022 році безпідставно включив до цих договорів податок на додану вартість. Такими діями державі завдано понад 1,1 млрд грн збитків.
Вже колишньому посадовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
Нагадаємо, також цей експосадовець Міноборони підозрюється у розтраті понад 1,7 млрд грн бюджетних коштів та перешкоджання законній діяльності ЗСУ — закупівлі неякісних бронежилетів за завищеними цінами (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 114−1 КК України). Наразі у кримінальному провадженні виконуються вимоги ст. 290 КПК України.
Крім того ВАКС здійснює судовий розгляд кримінальних проваджень за обвинуваченням експосадовця у розтраті державних коштів та перешкоджанні законній діяльності ЗСУ при закупівлі неякісних бронежилетів, форменого одягу та іншої амуніції на загальну суму понад 1,3 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас