Польща збудує перший зерновий порт, що покращить транзит зерна з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща збудує перший зерновий порт, що покращить транзит зерна з України

381
Польща побудує у Гданську перший зерновий порт, який використовуватимуть у тому числі для покращення транзиту зерна з України.
Про це повідомив на зустрічі з виборцями в місті Пшисуха міністр сільського господарства і розвитку села Роберт Телус, якого цитує «Польське радіо», пише «Європейська правда».
Згідно з повідомленням, державна агропродовольча інвестиційна компанія RSSI підписала із портом Гданська угоду для реалізації проєкту.
За словами Телуса, зерновий порт покращить перевезення зерна, зокрема з України.
«Створення подальших коридорів солідарності, які дозволять транспортувати українське зерно морем, є дуже важливим», — сказав він, додавши, що відсутність поставок сільгосппродукції в країни Африки вигідна владіміру путіну.
Нагадаємо, відносини України та Польщі переживають кризовий момент через розбіжності щодо торговельних питань та експорту українського зерна.
Україна 18 вересня почала оскарження у СОТ дій Польщі, Словаччини і Угорщини після того, як вони ввели односторонні обмеження на імпорт окремих видів української агропродукції.
Нещодавно заступник міністра економіки і український торговий представник Тарас Качка заявив, що Україна «поставила на паузу» свої скарги у Світовій організації торгівлі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас