Основні фактори, що формуватимуть розвиток іпотечного кредитування у другому кварталі 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Основні фактори, що формуватимуть розвиток іпотечного кредитування у другому кварталі 2024 року

Кредит&Депозит
60
На думку Олени Дмітрієвої, першої заступниці голови правління Глобус банку, основними факторами, що формуватимуть розвиток іпотечного кредитування у другому кварталі 2024 року, стануть:
  • Ритмічність отримання та достатній обсяг макрофінансової допомоги для покриття поточних видатків держбюджету (стабільність національної валюти, що спонукатиме НБУ до подальшого зниження облікової ставки).
  • Розвиток економіки й зокрема будівельної галузі через активне залучення будівельних і девелоперських компаній до відновлення країни.
  • Активний розвиток кредитних і депозитних банківських програм: посилення конкуренції за клієнта.
  • «Воєнні» чинники: подолання наслідків агресії, ситуація на фронті. Суспільно-політичні чинники: суспільна єдність, прозорість рішень і дій влади.
Вона прогнозує, що з квітня по червень 2024 року на первинному ринку за програмою «єОселя» та спільними іпотечними програмами банків і девелоперів може бути укладено сумарно до 200−250 іпотечних угод на загальну суму до 500 млн грн. При цьому близько 80−85% іпотек буде видано в Києві, Київській області та деяких обласних центрах, переважно в західних областях.
«За сприятливих економічних, політичних та воєнних умов уже в другому кварталі можна очікувати подальшу корекцію облікової ставки — з наявних 14,5% до 14−13%. Звісно, комбанки вже відпрацьовують можливість скорочення іпотечних ставок: залежно від терміну та розміру першого внеску вони можуть знизитися до 5−17% річних, що можна вважати позитивним сигналом для майбутніх покупців житла на первинному ринку, які вирішать скористатися як державною іпотекою, так і спільними з девелоперами іпотечними програмами», — підсумувала Олена Дмітрієва.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас