Nvidia готує нову версію чипа зі ШІ для китайського ринку, який обійде експортний контроль США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nvidia готує нову версію чипа зі ШІ для китайського ринку, який обійде експортний контроль США

Технології&Авто
620
Nvidia готує нову версію чипа зі ШІ для китайського ринку, який обійде експортний контроль США
Nvidia готує нову версію чипа зі ШІ для китайського ринку, який обійде експортний контроль США
Nvidia співпрацюватиме з Inspur, одним зі своїх головних партнерів-дистриб'юторів у Китаї, над запуском і розповсюдженням чипа, який має умовну назву B20.
Про це пише Reuters, посилаючись на два джерела, які не побажали назватись, оскільки ще не було офіційного повідомлення від компанії.
Окреме джерело повідомило, що поставки B20 планується почати в другому кварталі 2025 року.
У березні один з найбільших і найвідоміших розробників графічних процесорів, медіапроцессорів та чипсетів, в тому числі і для машинного навчання, представив серію чипів «Blackwell», масове виробництво яких планується пізніше цього року.
Нові процесори поєднують два квадрати кремнію розміром з попередню пропозицію компанії. У цій серії B200 у 30 разів швидший за свого попередника в деяких завданнях, як-от надання відповідей із чат-ботів.
У 2023 році Вашингтон посилив контроль над експортом передових напівпровідників до Китаю, намагаючись запобігти проривам у суперкомп’ютерах, які допоможуть китайській армії.
Відтоді Nvidia розробила три мікросхеми спеціально для китайського ринку.
Поява жорсткішого контролю над експортом у США допомогла китайському технологічному гіганту Huawei (HWT.UL) і таким стартапам, як Enflame, що підтримується Tencent (0700.HK), пробитися на внутрішній ринок передових процесорів ШІ.
Версія чипа із серії Blackwell від Nvidia для китайського ринку сприяла б зусиллям американської компанії протистояти цим викликам.
На Китай припадало близько 17% доходу Nvidia за рік до кінця січня після санкцій США, знизившись з 26% двома роками раніше.
Найдосконаліший чип Nvidia для китайського ринку, H20, спочатку мав слабкий старт, коли почалися поставки цього року, і американська фірма оцінила його нижче, ніж конкурентний чип від Huawei, повідомляє Reuters у травні.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас