Акції Nvidia злетіли на 1000% за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Nvidia злетіли на 1000% за 2 роки

Фондовий ринок
224
Акції Nvidia злетіли на 1000% за 2 роки
Акції Nvidia злетіли на 1000% за 2 роки
Акції компанії Nvidia зросли більш ніж на 1000% з жовтня 2022 року, що викликало дилему у інвесторів: продавати акції зараз, утримувати їх в очікуванні подальшого зростання або ж вкладати в них додаткові кошти.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Зокрема, за останні 12 місяців акції компанії зросли на 206%.
«Бики» акцій Nvidia вважають, що зростання продовжиться, оскільки компанія є лідером у галузі чипів штучного інтелекту. Очікується, що доходи компанії подвояться цього фінансового року до 120 мільярдів доларів, а в наступному році зростуть до 160 мільярдів доларів.
Однак, висока оцінка акцій компанії робить їх більш вразливими до різких падінь у разі негативних новин.
«Те, що компанія робила в минулому… не повинно впливати на прийняття інвестиційних рішень, — сказав Чак Карлсон, головний виконавчий директор Horizon Investment Services. — Однак для таких акцій, як Nvidia, дуже важко не брати це до уваги при прийнятті інвестиційного рішення, тому що ви відчуваєте, що вас переслідують».
Акції Nvidia злетіли на 1000% за 2 роки
Досі траєкторія цін на акції Nvidia винагороджувала «бичачих» інвесторів і карала тих, хто сумнівався. У 2024 році акції компанії зросли на 164%, її ринкова вартість підскочила до понад 3,2 трильйона доларів, ненадовго випередивши Microsoft і Apple цього тижня.
Оптимістично налаштовані інвестори вказують на домінування Nvidia в секторі виробництва ШІ-чіпів як на ключову причину їхнього бичачого настрою.
Висока продуктивність чіпів Nvidia ускладнює їх заміну в центрах обробки даних ШІ. Цьому сприяє і власне програмне забезпечення, яке розробники використовують для програмування ШІ-процесорів.
Інші інвестори та аналітики з обережністю ставляться до перспектив Nvidia досягти приголомшливих успіхів у майбутньому.
За словами Гіла Лурії, аналітика D.A. Davidson, Nvidia має «справді революційний» продукт і демонструє «безпрецедентне зростання». Тим не менш, він має «нейтральний» рейтинг акцій і цінову мету в $90, порівняно з ціною акцій в $130,78 у четвер.
Заглядаючи на кілька років вперед, Лурія сказав, що він сумнівається в тому, що клієнти Nvidia витратять достатньо коштів, щоб вплинути на прогнози прибутку на Уолл-стріт, які підтримують оцінку компанії.
«Обережність щодо Nvidia пов’язана з довгостроковими перспективами, — сказав Лурія. — Такий тип продуктивності дуже важко підтримувати».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас