Нідерландська компанія Yandex N.V. розірвала зв’язки з рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерландська компанія Yandex N.V. розірвала зв’язки з рф

Технології&Авто
363
Нідерландська компанія Yandex N.V. розірвала зв’язки з рф
Нідерландська компанія Yandex N.V. розірвала зв’язки з рф
Нідерландська компанія Yandex N.V. та російський «Яндекс» завершили поділ активів. Yandex N.V. продала свою міноритарну частку в 28% російським інвесторам, отримавши загалом $2,8 млрд та $162,5 млн у вигляді акцій класу А.
Про це повідомляє Reuters.
Загальна вартість угоди оцінюється приблизно у $5,4 млрд.
Чотири бізнеси залишаться в Yandex N.V. і будуть розвиватися під новим брендом Nebius Group. Це включає хмарну AI-платформу Nebius AI, маркування даних, безпілотні автомобілі та освітні технології. Yandex N.V. припинить використання брендів «Яндекса» до 31 липня.
Оновлену Nebius Group очолить колишній керівник і співзасновник «Яндекса» Аркадій Волож. Він пішов з посади голови «Яндекса» після накладення санкцій Європейським Союзом у 2022 році за роль компанії у просуванні російської пропаганди та дезінформації про війну. Наступного року він публічно засудив вторгнення росії в Україну, і в березні ЄС зняв з нього санкції. Зараз він проживає в Ізраїлі, повідомляє Bloomberg.
Угода є результатом близько двох років переговорів. У лютому цього року було оголошено про поділ компанії на дві частини: російський «Яндекс» і нідерландську Yandex N.V., яка раніше була материнською компанією всього «Яндекса».

Читайте також: Як заробити за допомогою штучного інтелекту

Yandex N.V. вирішила продати всі свої активи в росії групі покупців. Продаж здійснювався у два етапи, причому щонайменше 50% вартості угоди має бути сплачено готівкою.
Після закриття угоди Yandex N.V. повідомила, що загальна кількість звичайних акцій класів, А і В, що знаходяться в обігу, склала 199 мільйонів. Торги акціями «Яндекса» в росії під новим тикером YDEX розпочнуться 24 липня.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас