В Україні поновлено молодіжне кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні поновлено молодіжне кредитування

Кредит&Депозит
447
Після півтора років "застою", Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву відновляє видачу кредитів за програмою часткової компенсації.
Як розповів Валерій Омельчук, голова правління фонду, до початку травня були не тільки виплачені 100% боргів перед позичальниками, але й відновлений нормальний режим щомісячної компенсації. А в червні, після невеликої підготовки, фонд почне укладати й нові договори.
Відповідно до умов програми, претенденти повинні бути готові сплатити початковий внесок - від 10% до 30% розміру кредиту й мати стабільну заробітну плату. Розмір часткової компенсації визначається поточною дисконтною ставкою НБУ, що на сьогодні складає 8,5%.
У листопаді 2006 року Кабмін вніс два виправлення в умови надання часткової компенсації. Перша з них окреслила коло здобувачів тими, хто перебуває на квартирному обліку. Друге обмеження стосується терміну компенсації.
Держава готова підтримувати молодих тільки протягом п'яти першого років дії кредитного договору.
За три роки роботи фонд сприяння молодіжному житловому будівництву допоміг придбати квартири 17 тис. молодим родинам. У цьому ж році поліпшити свої житлові умови з його допомогою, за словами Омельчука, зможуть ще 5 тис.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас