Пропозиція зростає, але попиту нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропозиція зростає, але попиту нема

Нерухомість
2891
Такого столиця не бачила з часів дефолту 1998 року. Ріелтори - в шоці. Ніхто не хоче купувати квартири за абсурдно високими цінами, які нині встановилися в столиці.
Хоча вже кому-кому, а торговцям нерухомістю найпершим вигідно до останнього не признаватися, що квадратні метри подешевіють. Це їхній хліб з маслом. Але навіть вони вже не в змозі ігнорувати очевидне: ситуація зайшла в глухий кут.
Аналітики прогнозують продовження стагнації ринку протягом усього червня. І самий великий жаль брокерів полягає в тому, що ціни на квартири відірвалися від можливостей більшості потенційних покупців.
Попросту кажучи, пропозиція на ринку стрімко зростає, а попиту немає. Тобто, по логіці, ціни повинні навпаки знижуватися. Але в тому-то й справа, що саме столична нерухомість завжди відрізнялася "незалежністю" від законів економіки.
Наприклад, деякі аналітикисхильні обвинувачувати в що відбувається... засобу масової інформації, які, мовляв, розголосили на кожному розі про неминуче зниження цін на житло. Ну, скажемо, друковане слово дійсно завжди мало авторитет у народу, але щоб настільки, щоб регулювати ринкові відносини, коли за традицією ціни в Україні завжди росли й зростають набагато швидше, ніж заробітні плати.
Серед експертів також поширене думка, що влітку завжди падає попит на квартири. З чим теж важко погодитися на тій простій підставі, що надворі - травень, тобто місяць, що завжди відрізнявся активністю напередодні відпускного сезону.
"Підстав розраховувати на зниження цін немає, - вважає Микола Гусєв, ріелтор одного зі столичних агентств нерухомості. - Продавці, що звикли, що їхня власність постійно росте в ціні, не зможуть зрозуміти, що бажаючих викладати такі гроші за житло стає все менше. Вони або будуть продовжувати завзято чекати свого покупця, або знімуть квартиру з продажу, щоб здати її в найм".
Непроста тенденція також із іпотечним кредитуванням. Незважаючи на оптимістичні прогнози, пов'язані із приходом на ринок іноземних інвесторів, кредитні ставки зменшуватися найближчим часом не збираються. Сьогодні у валюті ставки нижче 12 відсотків не знайдеш, у гривні - мінімум 16-18 %. І потім, погодитеся, щонайменше наївно було б очікувати від банкірів зниження ставок по кредитах, коли державу трясе в лихоманці політичних розбирань.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас