Суд відмовив ФДМ в арешті акцій НЗФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив ФДМ в арешті акцій НЗФ

Фондовий ринок
167
Дніпропетровський обласний господарський суд у середу відмовив Фонду державного майна (ФДМ) України в задоволенні вимоги про арешт приналежному Промислово-фінансовому консорціуму (ПФК) "Придніпров'я" (Дніпропетровськ) 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (Дніпропетровська обл.), повідомив джерело в суді.
Він відзначив, що суд також не задовольнив вимогу про заборону участі ПФК "Придніпров'я" у загальних зборах акціонерів НЗФ, призначеному на четвер, 26 квітня 2007 року. p>Як повідомлялося, ФДМ 23 квітня цього року подав у Дніпропетровський облгоспсуд заява із проханням заарештувати 50%+1 акцію НЗФ, право власності на які, на його думку, є спірним.
У той же час Верховний суд України 14 березня скасував винесені в 2005 році судові рішення, що визнавали незаконної приватизацію і недійсними договори купівлі-продажу контрольного пакета акцій НЗФ в 2003 році ПФК "Придніпров'я".
У березні цього року ПФК "Придніпров'я" перевів пакет 50%+1 акція ВАТ "НЗФ" з рахунку хоронителя Укрсоцбанка на рахунок реєстратора ЗАТ "РК Профіт" (Дніпропетровськ).
Акціонери НЗФ на зборах 26 квітня 2007 року планують розглянути питання про збільшення статутного фонду компанії в 5,1 рази, або на 312 млн грн, - до 387 млн 884,495 тис. грн шляхом закритого розміщення додатково випущених акцій існуючого номіналу 0,25 грн.
На зборах також передбачається розглянути звіт про роботу НЗФ в 2006 році, основні напрямки розвитку компанії на 2007 рік, переобрати склади правління, НС і ревкомиссии, затвердити реєстратора.
НЗФ - найбільше в Україні підприємство з виробництва силикомарганца й феромарганцю.
ПФК "Придніпров'я" контролюється корпорацією "Інтерпайп" (Дніпропетровськ), заснованої бізнесменом, народним депутатом Віктором Пінчуком.
У цей час пов'язана з "Придніпров'я" корпорація "Інтерпайп" контролює близько 73% акцій НЗФ. Більше 25% акцій контролюють компанії, пов'язані із Приватбанком (Дніпропетровськ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас