Бердимухаммєдов очодлив туркменський парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бердимухаммєдов очодлив туркменський парламент

Казна та Політика
120
Президент Туркменії Курбанкулі Бердимухаммєдов від сьогодні є ще й главою туркменського парламенту - Народної ради (Халк Маслахати). Таким чином, він повторив шлях свого попередника Сапармурата Ніязова, який також суміщав керування всіма галузями влади.
Як повідомляє Associated Press, голосування у Народній раді пройшло без найменшого натяку на інтригу. Президент був єдиним кандидатом, і депутати одноголосно затвердили його на пост спікера.
У зв'язку із цим, можна констатувати, що припущення деяких експертів про можливу зміну туркменської політичної системи після смерті у грудні 2006р. Ніязова не виправдалися. Втім, уже в ході президентських виборів стало очевидно, що спадкоємець Туркменбаші не має наміру йти шляхом демократизації режиму. І хоча вперше в історії країни вибори проводилися на альтернативній основі, ще до голосування ніхто не приховував, що главою держави стане саме Бердимухаммєдов.
Варто відзначити, що в історії СРСР був невеликий період, коли одна людина сполучала всі керівні пости. З кінця 1970-х років Леонід Брежнєв одночасно був генеральним секретарем ЦК КПРС, очолював уряд і Президію Верховної Ради.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас