В четвер депутати України та Росії обговорять ЄЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В четвер депутати України та Росії обговорять ЄЕП

Казна та Політика
100
Перше спільне засідання економічних комітетів парламентів України та Росії відбудеться 29 березня, повідомив заступник глави парламентської фракції Партії регіонів Борис Колесніков.
У понеділок ввечері в ефірі одного з українських телеканалів, відповідаючи на запитання про україно-російське співробітництво Колесніков, зокрема, заявив, що "у цей четвер відбудеться перше спільне засідання комітетів економічної політики Верховної Ради України та Державної Думи Російської Федерації".
"Ми будемо обговорювати на цьому засіданні питання про співробітництво в рамках Єдиного Економічного Простору", - повідомив регіонал.
Нагадаємо, 23 березня міністр економіки Анатолій Кінах заявив, що він і народні депутати від Партії промисловців і підприємців України (ПППУ) підтримають ідею вступу України в Єдиний енергетичний простір (ЄЕП), у випадку якщо вона не буде суперечити Конституції України.
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко готова очолити боротьбу народу проти вступу України в Єдиний економічний простір на невигідні для держави умовах. Про це вона заявила 12 лютого на брифінгу в Києві, коментуючи заяву першого віце-прем'єр-міністра України Миколи Азарова про наміри уряду активізувати роботу із вступу України в ЄЕП.
Як відомо, про намір створити ЄЕП Нурсултан Назарбаєв, Володимир Путін, Леонід Кучма та Олександр Лукашенко повідомили у лютому 2003 р, і вже у вересні на світ з'явився проект пробних угод із створення "міні-копії Європейського союзу", підготовлений експертами. Після ратифікації "четвіркою" навесні 2004 р. документів з ЄЕП робота з їх реалізації трохи сповільнилася через президентські вибори і зміною кабінету міністрів України.
Варто нагадати, що ЄЕП іважають панацей від всіх економічних струсів також у КПУ і ПСПУ. Головний аргумент "за" ЄЕП, думають супротивники СОТ, - це зростання виробництва та обсягу всіх галузей, а також можливість одержувати енергоносії за ціною нижче світових, кошти для модернізації виробництва зі стабілізаційного фонду Росії і Казахстану.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас