Стан 100 найзаможніших людей Украни перевищує 70 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стан 100 найзаможніших людей Украни перевищує 70 млрд дол.

Валюта
841
Про це свідчить рейтинг, складений щотижневиком "Фокус".
За словами головного редактора видання Вахтанга Кіпіані, список 100 найбагатших людей в Україні публікується вперше і тому в ньому багато невідомих широкій публіці прізвищ. У десятку найзаможніших людей увійшли не тільки українці, але і іноземці, активи яких перебувають в Україні.
На першому місці співвласник System Capital Management, народний депутат від Партії регіонів Ринат Ахмєтов, стан якого оцінюється у $12 млрд, на другому - власник ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" виходець із Індії Лакшмі Міттал - $4,7 млрд, на третьому - власник корпорації "Інтрерпайп", меценат Віктор Пінчук - $4,4 млрд.
За ними ідуть співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Генадій Боголюбов- $3,3 млрд і $3,2 млрд відповідно. Далі - секретар РНБО Віталій Гайдук - $2,3 млрд, голова ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергій Тарута - $2,3 млрд, власник групи "Фінанси та кредит" Костянтин Жеваго - $1,7 млрд, співвласник швейцарської RosUkrEnergo A.G. Дмитро Фірташ - $1,4 млрд. Замикає десятку гендиректор Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко - $1,3 млрд. На останніму, сотому, місці співвласник мережі ресторанів "Козирна карта" Андрій Задорожний - $100 млн.
Наймолодшим мільярдером став Жеваго - 33 року, а найстаршим - 68-літній Бойко.
Єдиною жінкою, що потрапила до рейтингу, стала голова правління і співвласник ВАТ "Фармак" Філя Жебрівська. Вона на 86 місці зі станом у $155 млн.
За словами Кіпіані в рейтингу багато політиків. П'ятеро чоловік у списку є депутатами "Нашої України", від БЮТу і Партії регіонів - по 10 чоловік, по три представника СДПУ(о) і Народного Блоку Литвина.
За словами керуючиї проектом Катерини Глазкової, учасники рейтингу відбиралися за видимими активами - оформленим документам, заявам. Враховувалися винятково українські активи на момент виходу рейтингу до друку.
Нижнім порогом для потрапляння у рейтинг була сума у $100 млн. У рейтингу 10 мільярдерів і 90 мультимільйонерів. Найбільш прибутковими сферами визнані фінанси (29 чоловік), енергетика (14), металургія (13), машинобудування (10), харчова промисловість (8), нерухомість (8), медіа (7), а також спорт, агробізнес, будівництво.
Рейтинг 100 найзаможіших людей України є третім рейтингом, складеним щотижневиком "Фокус". Перший рейтинг позначив 100 найвпливовіших жінок України, а другий 30 найпривабливіших наречених і наречених України. Рейтинг мультимільйонерів щотижневик планує складати щорічно.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас