Янукович: Біржові торги – найпрозорsiа схема приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Біржові торги – найпрозорsiа схема приватизації

Казна та Політика
149
Набагато краще продавати будь-які підприємства через біржові торги. Це найпрозоріша схема приватизації. Про це розповів журналістам Прем'єр-міністр України Віктор Янукович на сьогоднішній прес-конференції в Києві.
Але, за його словами, щоб пройти цей етап реєстрації підприємств, потрібно витратити багато часу. "Насьогодні ми до цього неготові. Але дуже важливо, щоб приватизація відбувалася прозоро", - наголосив Янукович.
"Що стосується приватизації Одеського припортового заводу, то безумовно його треба продавати як єдиний комплекс. Тоді він буде економічно привабливим і за нього можно отримати реальну ринкову ціну", - відзначив Прем’єр.
Підготовка ж "Укртелекому" до приватизації, за словами Януковича, триває. Тому за цей рік фінансовим планом підприємства затверджений значно більший прибуток.
"Коли дають оцінку підприємству, завжди зважають, який його чистий прибуток. Від цього залежить і ціна, - пояснив Прем’єр-міністр. – Однак, нам ще багато треба зробити, для того, щоб "Укртелеком" отримував реальний оптимальний прибуток".
За словами, Януковича, такі підприємства, як "Укртелеком", "Укрзалізниця", "Нафтогаз" є "природніми монополіями, яких за останні два роки довели майже до збиткових підприємств".
"Зараз ми значно знизили на них тиск, тобто вилучення в бюджет з прибутку цих підприємств, щоб вони мали можливість інвестувати власне виробництво і його підтримувати та розвивати. І по-друге, щоб вони були економічно привабливими і мали можливість розвиватися не за рахунок підвищення тарифів, як це було до цього , а за рахунок господарської діяльності", - резюмував Янукович.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас