Мінфін: В новому Падатковому кодексі механізм адміністрування буде спрощено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: В новому Падатковому кодексі механізм адміністрування буде спрощено

Казна та Політика
116
Податковий кодекс має стати інструментом створення сприятливого інвестиційного клімату та розвитку підприємництва в Україні. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Через побудову зрозумілих, прозорих і стабільних відносин між платниками податків та державою Уряд робить реальні кроки до становлення конкурентноздатної соціально-орієнтованої ринкової економіки. Саме це буде позитивним сигналом для вітчизняного бізнесу, говориться в повідомленні.
Над створенням Податкового кодексу працює Робоча група за участю представників Уряду, народних депутатів, науковців та лінгвістів.
Як повідомляє Мінфін, сьогодні відбулося друге засідання цієї Робочої групи під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра, Міністра фінансів України Миколи Азарова. На засіданні, зокрема, розглянуто чотири розділи ПК: "Податок на доходи фізичних осіб"; "Акцизний податок"; "Місцеві податки і збори" та "Спеціальні податкові режими".
Робота з підготовки ПК проводиться у рамках виконання Концепції реформування податкової системи, ухваленої Кабінетом Міністрів України 19 лютого 2007 року. Мета податкової реформи - зробити економіку України конкурентноздатною, перейти на інвестиційно-інноваційну модель розвитку, а також посилити соціальну орієнтованість економіки, повідомляє відомство.
Робота над Податковим кодексом має пройти декілька важливих етапів: до кінця квітня 2007 року очікується завершення роботи над його проектом, потім - проведення широких консультацій із громадськістю та бізнесом, розгляд проекту кодексу у Верховній Раді та його ухвалення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас