Ініціатор введення в Києві комунальної картки пішов на поп"ятну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ініціатор введення в Києві комунальної картки пішов на поп"ятну

Казна та Політика
165
Принаймні, у найближчі кілька років приїжджі робітники не будуть купувати картки для оплати комунальних послуг. Про це заявив в.о. заступника Київського міського голови Олександр Ржавський.
Ржавський повідомив, що введення комунальної картки для приїжджих робітників є його власною ініціативою і столичною владою протягом найближчих декількох років не буде вводитися в дію.
“Можливо, комунальна картка ніколи і не буде введена, а можливо, її введуть у дію через два роки або п'ять років, - говорить Ржавський.- Це відбудеться тоді, коли відповідне рішення приймуть депутати Київрада на основі попередньо розробленої нормативної бази”. Однак, на його думку, це не буде заважати мерії опрацьовувати цю ідею, радитися зі столичною громадою і всім суспільством, а потім зробити висновок, вводить чи ні.
“Я вважаю потрібним введення цієї картки, але вирішую не я, вирішить це київська влада. Ми можемо тільки говорити, які є потенційні можливості, коли механізм запрацює. Так, законодавчо він буде опрацьований до травня, потім може обговорюватися кілька місяців”, - відзначив Олександр Ржавський.
Нагадаємо, раніше Ржавський заявляв, що в другому півріччі 2007 року міська влада введе комунальну картку Києва вартістю 50-100 грн. на місяць, яку змушені будуть купувати всі, хто приїжджає в столицю на заробітки.
Як повідомив Ржавський, із введенням такої картки щомісяця місто може додатково одержувати близько 20 млн. грн. на потребі житлово-комунальної галузі. Ржавський акцентував увагу на тому, що кошти від введення комунальної картки направлять на реалізацію міської програми “Чиста столиця”, у рамках якої передбачається забезпечення двірників житлом у будинках, де вони живуть.
За словами Ржавського, купувати комунальну картку будуть змушені всі, хто буде приїжджати в столицю на заробітки.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас