Слободян: Пасажири повинні платити за постіль, але за бажанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слободян: Пасажири повинні платити за постіль, але за бажанням

Казна та Політика
147
"Укрзалізниця" наполягає на тому, щоб пасажири сплачували вартість постільного комплекту при покупці квитка на поїзд. Про це заявив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Анатолій Слободян.
"Якщо пасажир не хоче брати комплект білизни - будь ласка, він отримує проїзний квиток. Але йому повинні пропонувати і рекомендувати взяти цей комплект при покупці квитка, щоб забезпечити комфорт", - відзначив Слободян.
За його словами, за результатами перевірки 2006 р. було виявлено 287 фактів повторного використання комплектів постільної білизни.
"У зв'язку з цим "Укрзалізниця" вирішила позбавити провідників можливості стягнення плати за комплект постільної білизни", - розказав заступник генерального директора "Укрзалізниці".
За підрахунками "Укрзалізниці" у плацкартних вагонах постільною білизною не користуються близько 15-20 % пасажирів, а в купейних - 2-3%.
Слободян запевнив, що "Укрзалізниця" розгляне рекомендації Антимонопольного комітету України, але з метою боротьби з корупцією та забезпечення пасажирами санітарно-гігієнічних норм вона як і раніше вважає, що за постільну білизну пасажир повинен платити в касах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас