Банківську інформацію в Україні можзна придбати за 10 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківську інформацію в Україні можзна придбати за 10 тис. дол.

Кримінал
330
У п'ятницю стало відомо, що з СоцКом Банку було викрадено базу даних його клієнтів, і на інтернет-форумах уже з'явилися пропозиції про її продаж за $10 тис.
У СоцКом Банку факт крадіжки спростовують.
За словами експертів, такі інциденти відбуваються і в інших банках, але керівництво цю інформацію не розголошує. Найчастіше з такими проблемами зіштовхуються фінустанови, у яких були звільнені несумлінні співробітники. У результаті банки повинні провести повну заміну всіх платіжних карт.
Учасники ринку не виключають можливості крадіжки даних за електронними каналами зв'язку.
"Витік інформації може відбутися через проникнення в систему шахраїв, можливо, це було хакерство", - припустив директор генерального департаменту розвитку та IT Міжнародного бюро кредитних історій Геннадій Бондарович. Однак, за словами банкірів, 70% таких випадків відбувається з вини персоналу банку.
Банкіри офіційно відмовляються обговорювати цю тему, вважаючи, що цим повинні займатися правоохоронні органи. На їх думку, інформація про витік банківської таємниці може спричинити відтік клієнтів з банку.
При цьому експерти вважають, що потерпілий банк зобов'язаний перевипустити платіжні карти. Учасники ринку стверджують, що, навіть якщо база містить лише прізвища клієнтів і номера кредитних карт, може бути здійснена підробка.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас