Продаж акцій "Укртелекому" призначено на другий квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж акцій "Укртелекому" призначено на другий квартал

Фондовий ринок
202
Продаж 5%-го пакета акцій ВАТ "Укртелеком" намічений на другий квартал 2007 р. Про це повідомив сьогодні директор департаменту продажу акцій на фондових ринках України Юрій Яковлев. За його словами, стартова ціна пакета буде визначатися виходячи з котирувань вторинного ринку цінних паперів.
"Сьогодні вона в чотири рази вище номінальної", - сказав Яковлев.
Директор департаменту відзначив, що поки не погоджено з іншими відомствами план розміщення акцій, однак це буде зроблено найближчим часом. "Дротиків і затягувань отут не буде, оскільки це бюджетностворюючий продаж об'єкта", - підкреслив директор Департаменту.
Нагадаємо, що приватизація держпакета акцій компанії відкладається з 1997 р. Президент України Віктор Ющенко 26 січня 2007 р. підписав виправлення в деяких законах про приватизацію об'єктів, у число яких входить ВАТ "Укртелеком".
Глава ФДМУ Валентина Семенюк раніше заявляла про плани залишити в держвласності 50%+1 акція "Укртелекому", продавши інші акції на фондових біржах, у тому числі на міжнародних, почавши продаж із пропозиції на українських біржах 10% пакета акцій ВАТ.
ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Статутний фонд компанії становить 4,681 млрд грн. Державі належить 92,86% акцій ВАТ "Укртелеком", 7,14% акцій - трудовому колективу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас