АМКУ: Конфлікт на ринку залізорудного концентрату вичерпано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Конфлікт на ринку залізорудного концентрату вичерпано

541
Антимонопольний комітет України рекомендував ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат" та низці компаній-посередників відновити конкуренцію на ринку залізорудного концентрату. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Як вже відомо, наприкінці жовтня 2006 року Комітет порушив справу за фактом зростання з травня минулого року цін на залізорудний концентрат виробництва Інгулецького ГЗК.
За результатами розслідування Комітет встановив, що протягом січня–жовтня ціни Інгулецького ГЗК на концентрат були незмінними при помірних рівнях рентабельності виробництва. При цьому закупівельна ціна концентрату для ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" та ВАТ "Запоріжсталь" зростала.
Як повідомляється, протягом травня–серпня ланцюги постачання діяли за короткостроковими договорами і їх учасники мали можливість змінювати своїх контрагентів і пропонувати альтернативні пропозиції іншим учасникам ринку, які в цей період купували концентрат за вищими цінами. Проте всі компанії продовжували притримуватися схем постачання. Тобто, фактично відмовилися від економічних переваг, які могла надати конкуренція, стримуючи одночасно зростання цін.
Отже, згідно рішення Комітету, Інгулецький ГЗК та компанії, які здійснювали операції купівлі-продажу концентрату його виробництва, повинні унеможливити обмеження конкуренції, забезпечити доступ інших учасників на ринок та не допускати встановлення економічно необґрунтованих цін. Інформація про вжиті заходи має надійти до Комітету за десять днів.
"Антимонопольний комітет провів жорстке розслідування, яке підштовхнуло сторони на пошук компромісу. Порозуміння між Інгулецьким ГЗК та Маріупольським комбінатом і Запоріжсталлю дозволило врегулювати проблему без застосування санкцій. Ми отримали листи від меткомбінатів, в яких зазначено, що наразі конфлікт дійсно вичерпано. Тож рекомендації Антимонопольного комітету націлені убезпечити від подібних ситуацій в ГМК у подальшому", - наголосив Голова Комітету Олексій Костусєв.
Зокрема, йдеться про компанії: ТОВ "ФТІ", ТОВ ТПФ "Фінекс", ТОВ "Селтік", ТОВ "ТС ЛТД", ТОВ "Інтеріор", ТОВ "Евертон", ТОВ "Південрудмет", ТОВ "Челсі" та ТОВ "СМАРТ-ГРУП".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас