Янукович доручив Азарову підвищити кредитування АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив Азарову підвищити кредитування АПК

Аграрний ринок
142
Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив першому віце-прем'єр-міністру, міністру фінансів Миколі Азарову підвищити кредитування агропромислового комплексу. Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у четвер.
"Я розраховую також, Микола Янович, на те, що ми попрацюємо разом з банками щодо збільшення кредитних ресурсів", - заявив прем'єр-міністр.
Янукович також звернувся до підприємств, які закуповують сільськогосподарську продукцію, із проханням надавати селянам необхідні аванси для проведення посівної кампанії.
У свою чергу, віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута відзначив, що загальна потреба в грошах для проведення весняно-польових посівних робіт складає 15 млрд гривень, з них власні кошти господарств становлять 6,7 млрд. гривень, займи - 5,8 млрд. гривень, з яких комерційні кредити становлять 1,5 млрд. гривень, банківські - 4,3 млрд гривень.
Дефіцит, за словами Слауты, становить 2,5 млрд гривень, і за рахунок коштів державного бюджету він буде покритий на суму 1,7 млрд гривень.
У місцевих бюджетах закладено 100 млн гривень на покриття дефіциту, ця сума буде збільшуватися.
Як повідомлялося, в 2007 році на здешевлення залучених аграріями кредитів у держбюджеті передбачено 667 млн. гривень
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас