Азіатські акції продовжують падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції продовжують падати

Фондовий ринок
227
На торгах у четвер азіатські акції продовжують у більшості падати в ціні, хоча паніки не спостерігається.
Активне зниження зафіксоване на японській і гонконгській біржах, а пристрасті на китайській, що спровокувала світове падіння у вівторок, намагаються взяти під контроль влада. Чиновники обіцяють вжити заходів для підтримки ринку, але експерти не дуже й вірять у дієвість заходів.
У Токіо до початку денної сесії торгів індекс Nikkei, що відображає котирування цінних паперів 225-та провідних компаній країни, скоротився майже на 350 пунктів. З урахуванням падіння в середу, що було найбільшим у Токіо за останні 8 місяців, основний біржовий показник за два дні скотився вниз на 4,7% - до 17261 пункту.
Як повідомляють джерела на біржі, падіння викликане в основному діями іноземних брокерів, які почали гру на зниження на тлі глобального обвалу, що відбувся в середу, на фондових ринках. В один з моментів падіння торгів у Токіо було сильніше, ніж після терористичної атаки 11 вересня 2001 року в США.
У Гонконгу зниження цін більш помірне: за підсумками ранкової торговельної сесії основний індекс Hang Seng після сильних коливань у підсумку понизився на 102 пункту або на 0,5%. При цьому котирування для підприємств із материкового Китаю втратили більше - 1,18%.
Коментуючи ситуацію, місцеві експерти відзначають, що інвестори зараз дуже обережні, займають вичікувальну позицію і поки коливаються в рішучості повертатися на ринок. У той же час брокери очікують поліпшення стану біржових показників у другій половині дня.
У середу, на тлі депресивної хвилі, викликаної обвалом китайського фондового ринку на 9% вівторок, Гонконгську біржу потрясло падіння курсів акцій. Індекс упав на 2,5%, відкотившись за позначку в 20000 пунктів - до 19651.
Коментуючи наслідку найсильніших за останні 10 років біржових потрясінь у Китаї, гонконгські експерти вказують на можливість подальших падінь котирувань. Але разом з тим думають, що негативна тенденція носить короткостроковий характер, і саме гірше вже за.
А от китайській владі доводиться вживати дуже серйозні заходи, щоб заспокоїти своїх трейдерів. Прем'єр Держради КНР Вень Цзябао пообіцяв надавати підтримку фондовому ринку країни.
"Уряд буде намагатися забезпечити стабільність цього сектора", - приводить газета China Daily висловлення прем'єра, що пішли у відповідь на серйозні біржові коливання в Китаї та інших країнах.
Представники Мінфіну та Державного податкового управління спростували чутки про можливості прийняття закону про введення 20% зборів на збільшення ринкової вартості капіталу. На думку експертів, саме ця непідтверджена інформація і спровокувала найбільший за десятиліття обвал на торговельних площадках Китаю.
Незважаючи на позитивну тенденцію, що з'явилася, за підсумками сесії в середу, сьогодні відбулося нове зниження котирувань акцій на Шанхайській фондовій біржі. Провідний експерт китайської фондової компанії SITIC Дун Чень попередив, що цього року можуть відбутися більш серйозні коливання, ніж два дні назад.
"Інвесторам варто гарненько пристебнути ремені", - порадив він. На думку старшого економіста Deutsche Bank у Китаїі Ма Цзюня, у нинішньому році варто очікувати коректування індексу цінних паперів категорії "А" на 15-20%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас