Росія пом’якшує для українців міграційні правила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія пом’якшує для українців міграційні правила

338
Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації повідомило, що органи МВС та Федеральної міграційної служби не притягатимуть до адміністративної відповідальності громадян України, які не пройшли вчасно (у триденний термін) процедуру реєстрації, визначену новим Федеральним законом "Про міграційний облік…" та постановою Уряду РФ від 15 січня 2007 року. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба першого віце-прем'єра України.
Як повідомляється, таке рішення прийняте у зв’язку з тим, що між Урядами Росії й України ведуться переговори щодо збереження режиму безвізових поїздок громадян двох країн в умовах дії нових законодавчих норм у РФ.
Сьогодні між РФ і Україною діє Угода про безвізові поїздки громадян і Протокол до неї, які, зокрема, визначали для українських громадян спрощений порядок на порядки довший термін здійснення реєстрації на території РФ, ніж визначений сьогоднішнім російським законодавством.
У ході переговорів сторони домовились вести справу до вироблення взаємоприйнятного трактування зобов’язань Російської Федерації за названою Угодою та закріпити такі роз’яснення відповідним правовим чином.
До завершення переговорів й остаточного вирішення цього питання російська сторона, таким чином, йде на зустріч інтересам тих громадян України, які приїжджають в Росію.
Безумовно, це дозволить зберегти інтенсивний діловий, культурний і гуманітарний обмін, який існує між нашими країнами, говориться в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас