Газпрому дуже не подобається заборона на приватизацію української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпрому дуже не подобається заборона на приватизацію української ГТС

Енергетика
205
Заступник глави правління Газпром Олександр Медвєдєв покритикував рішення Верховної Ради про заборону передачі в концесію української газотранспортної системи. Таку позицію Медвєдєв заявив у середу під час відео-конференції між Брюсселем і Москвою.
"На жаль, ми знову бачимо, що політики намагаються политизировать відносини між двома країнами, а також дискусію навколо співробітництва України й Росії, що відображає тенденції світової торгівлі", - заявив він.
"Ці обговорення піддалися дуже твердим атакам з боку деяких політиків в Україні шляхом прийняття дивних законів, що газотранспортна система України не може передаватися в концесію", - додав він.
"Це виглядає так, що деякі політики допускають, що хтось прийде, дістане трубопровід із землі і перенесе його на Північний полюс. На жаль, політизація цього питання не допомагає", - сказав Медвєдєв.
Медвєдєв також заявив, що Газпром задоволений співробітництвом з Україною в сфері транзиту газу.
"Я не хочу сказати, що в нас зараз гарне співробітництво з нашими українськими друзями, тому що зима була теплої, але нинішньою зимою ми мали дуже гарні результати, коли всі запити й розпорядження іноземних споживачів виконувалися на рівні 100%", - сказав він.
"Це, безумовно, стало результатом не тільки теплої зими, тому що ми були готові експортувати більше газу, якби це було необхідно", - додав він.
"А також це є гарним сигналом того, що українські й російські колеги співробітничають дуже тісно для того, щоб система транзиту працювала адекватно", - сказав Медведєв.
Медведєв відзначив, що російська сторона задоволена поточним станом справ.
"Дуже просто пояснити, чому ми задоволені: всі угоди, які були підписані, адекватно виконуються обома сторонами", - підкреслив він.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас