Газпром має намір підняту ціна для Словакії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром має намір підняту ціна для Словакії

Енергетика
144
Російський "Газпром" (РТС: GAZP) має намір збільшити ціни у 2007 році для словацького газового дистриб'ютора Slovensky plynarensky priemysel (SPP) на 10%, пише словацька газета Pravda.
"Російська сторона намагається переглянути значення ціни поставок газу", - сказала газеті прес-секретар SPP Дан Крсакова.
Pravda пише, що "Газпром" зробив запит про зміну ціни наприкінці 2006 року, слідом за візитом у Москву міністра економіки Словакії Любомира Ягнатека у листопаді.
Ягнатек не обговорював це питання після зустрічі з російськими офіційними особами.
У понеділок він заявив про те, що зміни будуть залежати від результату переговорів SPP і "Газпрому".
"Газпром" змінює ціни на газ для SPP відповідно до довгострокового контракту, що діє до кінця 2008 року. Ціни розраховуються з урахуванням середньої дев'ятимісячної ціни на нафту, а також обмінного курсу словацької крони до американського долара. Газета відзначає, що з останнього літа ці фактори розвивалися на користь зниження ціни на газ. Відповідно до контракту з SPP, "Газпром" має право здійснювати не передбачені графіком зміни цін. У цьому випадку, у SPP у розпорядженні обмежений відрізок часу на переговори. Якщо домовленість не буде досягнута, SPP може звернутися в міжнародний арбітражний суд.
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо має намір відвідати з візитом Москву на початку квітня. Він сказав, що на порядок денний ляже ціна на газ.
"Однієї з моїх тем стане контракт на поставки природного газу", - цитує прем'єр-міністра Pravda.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас