Укрнафта призупинила видобуток у західних регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрнафта призупинила видобуток у західних регіонах

Енергетика
145
Найбільша в Україні нафтовидобувна компанія - ВАТ Укрнафта - змушена призупинити, починаючи з 1 березня п.р., видобуток вуглеводнів на родовищах Західного нафтопромислового регіону (Івано-Франківської, Львівської, Чернівецька області) і на родовищах із важковидобувними і виснаженими запасами, повідомили в прес-службі ВАТ Укрнафта.
У повідомленні відзначається, що таке рішення компанії викликане не тільки нерентабельністю, але й збитковістю видобутку вуглеводнів на цих родовищах після чергового істотного росту з 1 січня 2007 року ставок рентної плати за видобуток нафти та газового конденсату.
"Поновлення видобутку вуглеводнів на зазначених родовищах можливо тільки за умови зменшення державою фіскального навантаження на підприємство", сказано в повідомленні Укрнафти.
У прес-службі також відзначають, що компанія прикладе всіх зусиль для того, щоб максимально забезпечити соціальний захист працівників, які працюють на відзначених родовищах, у тому числі в частині збереження їх заробітної плати, як це і передбачено Колективним договором ВАТ Укрнафта.
З початку 2007 року Україна встановила для суб'єктів господарювання, що здійснюють видобуток нафти та газового конденсату, рентну плату, що вноситься у Держбюджет, у розмірі 1 090 грн. за тонну нафти, добутої з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5 тис. метрів, що більше на 24,4% рентної плати, установленої на 2006 рік.
Разом з тим, Україна з 2007 року встановила рентну плату у розмірі 404 грн. за одну тонну нафти і газового конденсату, добутих з покладів, які повністю залягають на глибині понад 5 тис. метрів.
Відповідно до Закону Про Державний бюджет України на 2006 рік, рентна плата за добуту нафту і газовий конденсат торік становила 876,17 грн. за одну тонну.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас