Польща готова брати участь в добудові Одеса-Броди до Гданська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща готова брати участь в добудові Одеса-Броди до Гданська

Енергетика
77
Польща готова брати участь у продовженні магістрального нафтопроводу Одеса - Броди до Балтійського моря - до Гданьска - за умови гарантованої участі в цьому проекті Азербайджану та Казахстану, заявив посла Польщі в Україні Яцек Ключковский
"Ми хочемо брати участь у цьому проекті, але нам потрібні гарантії від постачальників нафти - Азербайджану та Казахстану - щодо їх участі і поставок нафти з їх боку", - сказав він на прес-конференції в Києві у четвер.
Ключковський підкреслив також важливість гарантії того, що даний проект буде рентабельним і прибутковим у перспективі, оскільки для Польщі цей проект важливий, насамперед, з погляду диверсифікованості поставок енергоресурсів.
На думку посла, для реалізації проекту необхідно укласти міжурядовий договір і погодити між всіма учасниками технічно-економічне обґрунтування проекту.
Відзначивши, що він є оптимістом у даному питанні, Ключковский сказав, що зацікавлені сторони вийшли на заключний етап цього проекту, і в нього є більша впевненість у тому, що він все-таки буде реалізовуватися й далі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас