Кабмін продовжує думати про прямий напрямок "Одеса - Броди" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжує думати про прямий напрямок "Одеса - Броди"

Енергетика
81
Кабінет Міністрів України веде переговірний процес із низкою країн для того, щоб запустити нафтопровід "Одеса-Броди" у прямому напрямку. Про це сьогодні з трибуни Верховної Ради повідомив Віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
Як повідомляється, Клюєв наголосив, що в планах уряду - створити консорціум країн-власників нафти, а також тих держав, які займаються транзитом і споживанням нафти.
"Потім вийдемо у Верховну Раду з пропозицією і внесемо від Кабінету Міністрів законопроект про передачу в концесію даного нафтопроводу "Одеса-Броди", - підкреслив Клюєв і додав, що в кожному разі рішення з цього питання прийматиме парламент.
Нагадаємо, раніше Клюєв піднімав цю тему в інтерв'ю радіо "Свобода". Тоді Віце-прем'єр заявив, що в першу чергу необхідно, щоб Україна створила консорціум між державами або компаніями, що мають нафту.
"Консорціум, до якого будуть входити підприємства, які купують нафту, і компанії, які нафту транспортують", - пояснив він.
"Після того, як ми створимо такий консорціум, буде прийнято політичне рішення працювати в прямому напрямку, і ми тоді приймемо постанову, що у нас уже готовий, законопроект з передачі концесії нафтопроводу "Одеса-Броди", - додав віце-прем'єр.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас