Бойко: Це політичні інсинуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Це політичні інсинуації

Енергетика
193
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко називає політичними інсинуаціями заяви про передачу Росії в управління газотранспортної системи України.
Про це він заявив сьогодні журналістам перед початком засідання Україн-Трійка ЄС.
"Про передачу ГТС я не чув. Це політичні інсинуації, які не мають нічого спільного із прагматичною дійсністю", - сказав Бойко.
За словами міністра, Україна розглядає варіанти поглиблення стратегічного партнерства з Росією з дотриманням балансу інтересів економік обох країн.
Бойко також спростував можливість передачі газотранспортної системи України в управління Росії при збереженні української власності.
При цьому міністр палива та енергетики заявив, що національне законодавство України забороняє приватизацію трубопровідного транспорту.
"Те, що зараз пропонують (законопроект Тимошенко про заборону приватизації майна НАК "Нафтогаз України"), ми не заперечуємо, але це називається масло масляне. У нас стаття 7 закону про трубопровідний транспорт забороняє приватизацію і зміни форми власності магістральних трубопроводів", - додав він.
Міністр також підкреслив, що в уряду немає намірів про внесення змін у закон про трубопровідний транспорт.
Бойко також відзначив, що існуюча ГТС України "ніяким чином не бере участь" у створенні газотранспортного консорціуму з Росією. Він уточнив, що мова йде про будівництво ділянки газопроводу "Богородчани-Ужгород".
Нагадаємо, 1 лютого 2007 року Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, по яких російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.
У свою чергу Прем'єр-міністр України Віктор Янукович 5 лютого заявив, що українська газотранспортна система була і залишається в державній власності.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас