Клюєв: В пропозиціях Росії не йде мова про передачу їй ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: В пропозиціях Росії не йде мова про передачу їй ГТС

Енергетика
92
У пропозиціях Росії про співробітництво з українськими підприємствами паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) не мова йде про передачу російській стороні газотранспортної системи (ГТС) України, сказав віце-прем'єр-міністр Андрій Клю’в журналістам у Києві.
Відповідаючи на запитання, чи йде мова про передачу української ГТС російській стороні, він сказав: "Так немає. Нічого. Ніякої мови взагалі ы близько не йде про передачу газотранспортної системи".
Клюэв підкреслив, що на засіданні за участю лідерів фракцій і керівників парламенту розглядалося питання про співробітництво України та Росії в сфері ПЕК і співробітництві українських і російських підприємств ПЕК. Він повідомив, що проінформував учасників засідання про роботу паливно-енергетичного комплексу України в осінньо-зимовий період.
За словами віце-прем'єра, існує проект декларації з україно-російському співробітництву в галузі ПЕК, що спрацьовується в секретаріаті президента. Він відзначив, що цей проект декларації був розроблений з ініціативи президентів Росії та України - Володимира Путіна і Віктора Ющенко - яка обговорювалася під час міждержавної комісії. Клюєв уточнив, що таку ідею подав Путін.
Віце-прем'єр відзначив, що офіційно Кабінет міністрів не одержував ніяких документів із цього приводу.
За його словами, відповідно до проекту декларації, передбачається "більш тісне співробітництво" українських і російських підприємств ПЕК у розробці родовищ нафти та газу, як в Україні, так і у Росії, співробітництво в електроенергетиці.
При цьому Клюєв уточнив, що в цей час проект цієї декларації не завізований. За його словами, якщо цей документ буде підписаний двома президентами, тоді уряду двох країн одержать доручення відпрацьовувати конкретні проекти в цьому напрямку.
Відповідаючи на запитання, чи готовий уряд відзвітуватися в парламенті, як того вимагає опозиційна фракція БЮТ, Клюєв підкреслив, що уряд готовий "завжди, у будь-який час відзвітуватися у Верховній Раді". За його словами, уряд готовий виступити з будь-яким звітом, у тому числі і з питань підприємств у сфері ПЕК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас