Азаров схильний покерувати газовою трубою разом з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров схильний покерувати газовою трубою разом з Росією

Енергетика
117
Україна не буде віддавати в російську власність свою газотранспортну систему. Разом тим, зараз розглядається варіант про спільне її управління. Про це повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров.
Зокрема, відповідаючи на звинувачення політиків, які критикують можливість передачі газотранспортної магістралі у власність Росії, він сказав: «Ніхто віддавати нікому у власність газотранспортну систему України не буде. Мова йде тільки про спільне управління. Ми в цьому зацікавлені. Адже ми щорічно витрачаємо величезні суми на реконструкцію та підтримку її в робочому стані».
Подібне спільне управління, на думку Миколи Азарова. Може дати доступ Україні до російських газових родовищ: «Наша мета – одержати дешевший газ. Ринкова ціна на газ для України зараз непід'ємна. Ми ніяк не можемо отямитися після дворазового підвищення ціни. Участь у розробці цих родовищ здешевить газ. Адже є трубопровід, що йде з Росії, Середньої Азії безпосередньо до України...Галас навколо газотранспортного консорціуму підняли «політичні відставники», які хочуть себе в такий спосіб реанімувати. Коли йдуть переговори про те, щоб Україна брала участь у розробці родовищ у Лівії, галасу ніякого не було. А як ми будемо газ звідти доставляти? Коли ми просимо концесію в Туркменії, ніхто не піднімає галасу. Але ж газ звідти транспортувати ми будемо російськими трубами».
Нагадаємо, що сьогодні фракції БЮТ і «Нашої України» повинні блокувати відкриття сесії Верховної Ради у зв'язку з тим, що, на їх думку, уряд має намір передати Росії частина власності української газотранспортної системи.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас