Ревізори шоковані маштабами розкрадання грошей на Полтавщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ревізори шоковані маштабами розкрадання грошей на Полтавщині

Кримінал
273
Полтавське обласне Контрольно-ревізійне управління зафіксувало протягом 2006 року 256 млн. грн. фінансових порушень в області, що на 116 млн. грн. більше, ніж у 2005 році.
Начальник полтавського облуправління КРУ Сергій Волочай заявив журналістам, що порушення керівниками бюджетних організацій стають просто волаючими. Так, за його словами, у Лубненському військовому лісництві не взяли на облік 3 тис. гектарів лісових угідь, що дозволило роками безконтрольно вирубувати ліс. На Полтавщині газовики, можливо, готуючись до приватизації, сховали від обліку 2,2 км. діючих газопроводів.
Найзаплутаніша ситуація із здачею в оренду об'єктів державної та комунальної власності. Під Кременчуком підприємство з розведення малюка риби, активи якого оцінюються у 7 млн. грн., здало приміщення в оренду дніпропетровському підприємцеві всього за 363 грн./місяць.
У цілому, незаконні витрати ресурсів в області за 2006 рік виявлені на 482 об'єктах контролю на загальну суму 18,3 млн., грн., з яких 85% - загальнодержавні ресурси.
Найпоширенішої серед незаконних витрат бюджетних засобів є зайва оплата за виконані ремонтно-будівельних робіт. Найпоширенішим залишається використання державних засобів, передбачених на придбання товарів, робіт і послуг, з порушеннями процедури закупівлі. Об'єм таких закупівель склав понад 2 млн. гривень.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас