"Укррічфлот" повідомляє про арешт своїх акцій та майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укррічфлот" повідомляє про арешт своїх акцій та майна

Кримінал
700
Найбільша в Україні акціонерна судноплавна компанія (АСК) "Укррічфлот" (Київ) заявляє про повторну спробу рейдерів захопити компанію.
"Наявні в нас відомості свідчать про те, що прокуратура Дніпропетровської області одержала в Жовтневом районному суді Дніпропетровська постанова про накладення арешту на майно та акції АСК "Укррічфлот" і той самий слідчий знову намагається всіма способами вилучити реєстр акціонерів компанії", - повідомила компанія в прес-релізі в четвер.
В "Укррічфлоті" дане судове рішення зв'язують із черговою спробою рейдерского захоплення компанії.
"Прокуратура Дніпропетровської області знову збудила фактову кримінальну справу. Всупереч нормам кримінально-процесуального кодексу, кримінальну справу порушену на тих же підставах, що й закрите - незаконність судового виробництва була підтверджена судовими рішеннями і перевірками Генпрокуратури", - відзначається в прес-релізі.
"Укррічфлот" заявляв про спробу незаконного захоплення компанії в січні 2006 року. Тоді, за інформацією компанії, у зв'язку із прийнятими з порушеннями законодавства за позовом міноритарного акціонера судовими рішеннями Торезського міського суду (Донецька обл.), Центрально-міського суду Горлівки (Донецька обл.) і Московського районного суду Харкова відносно АСК "Укррічфлот" були початі спроби накласти арешт на майно компанії, заборонити оборот акцій "Укррічфлоту", призупинити ліцензії діючого реєстротримача акцій компанії - ТОВ "Акціонер-Речфлот реєстратор".
"Тоді сфабриковані позовні вимоги були забезпечені рішеннями судів загальної юрисдикції в Донецькій області, Харкові та Миколаєві...Всі незаконні дії судів були скасовані, а правомірність дій суб'єкта господарювання була доведена в судовому порядку. Відсутність порушень із боку "Укррічфлоту" підтвердила і ДКЦПФР", - підкреслюється в прес-релізі.
АСК "Укррічфлот" - найбільша судноплавна компанія України. Акціонерами компанії виступають більше 70 тис. фізичних і близько 10 юридичних осіб. В 2005 році компанія залучила синдикований кредит на суму $28 млн для придбання п'яти універсальних судів на суднобудівному заводі Damen Shipyards Ocean.(Миколаїв). Загальний обсяг кредитної лінії ЄБРР, що співробітничає з "Укррічфлотом" з 1995 року, оцінюється в $75 млн.
За даними міжнародної аудиторської Moore Stivens, консолідовані активи компанії в 2003-2006 р. зросли на 52,2%; власний капітал - на 58,1%; відрахування в бюджети всіх рівнів - на 35%. Середня ринкова вартість акцій АСК "Урречфлот" зросла більш ніж утроє.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас