Росіяни почали продавати український чавун американцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни почали продавати український чавун американцям

Банківські метали
321
Найбільший виробник сталі у Сполучених Штатах корпорація Nucor початку закуповувати чавун у Макіївського металургійного заводу.
За словами представника прес-служби українського заводу, у лютому Макіївський метзавод повинен поставити американській стороні 65 тис. тонн чавуну.
В 2007 році Макіївський металургійний завод, контрольований компанією Смарт-групп російського бізнесмена Вадима Новинського, має намір збільшити виробництво чавуну на 55%, або на 710 тис. тонн до 2 млн тонн. При цьому в січні цього року завод виготовив 152,6 тис. тонн чавуну, з них 50,4 тис. тонн було розлито для наступного продажу, а інший чавун використаний для мартенівського виробництва сталі.
Крім того, як відзначили на комбінаті, підприємство має намір до 2011 року побудувати агломераційну фабрику, новий сталеплавильний комплекс і доменну піч. За словами представника прес-служби, завод має намір побудувати аглофабрику потужністю 5,3 млн тонн агломерату на рік, що за рахунок власного агломерату дозволить удешевить виробництво чавуну.
Також металурги мають намір побудувати нову доменну піч обсягом 2,1-2,4 тис. кубометрів із застосуванням технології пиловугільного вдмухування (пекти не буде мати потребу в природному газі).
Крім того, завод має намір побудувати конверторний сталеплавильний комплекс із МНЛЗ. "Хочемо за 3-4 року переробити всю енергетичну інфраструктуру заводу й піти від мартенівського переділу", - сказав представник прес-служби.
За його словами, термін реалізації всієї програми корінної модернізації заводу - 3-4 року, вартість її реалізації - до 1 млрд. доларів. У найближчих планах заводу - запуск прокатного стану "390" .
Закрите акціонерне товариство Макіївський металургійний завод було створено в 2004 році в рамках санації відкритого акціонерного товариства Макіївський металургійний комбінат"
За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку на березень 2006 року, по 18,7943% акцій заводу володіють компанії Zorino trading Limited, Zelino Commercional Limited (обидві - Великобританія), Mokrad Trading Ltd. (Британські Віргінські острова), Kellor Enterprises LLS (США); зберігачем цих пакетів, які становлять 75,1771% акцій заводу, є компанія Фінокс (Кривій Ріг), вона також хоронитель акцій Інгулецького ГЗКа. 24,8229% акцій заводу належить Макіївському меткомбинату.
Макіївський метзавод контролює компанія Смарт-групп російського бізнесмена Вадима Новинського. При цьому 60,857% акцій комбінату володіє Фонд державного майна України.
2005 рік завод закінчив зі збитком 235,41 млн гривень, одержавши 1540,21 млн гривень чистого доходу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас