В Луганську боржникам будуть відключати воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Луганську боржникам будуть відключати воду

Казна та Політика
119
Луганське регіональне виробниче управління обласного комунального підприємства (ОКП) «Компанія «Лугансквода» за допомогою систем «Спрут» та «Зіґзаґ» відключили від водопостачання та каналізації 9 квартир-боржників.
Як повідомив заступник директора із збуту ОКП Олег Мільян, в «чорний список» боржників, які можуть залишитися без водопостачання та каналізації, потрапили понад 400 квартир.
«Такі суворі заходи будуть застосовані до тих, хто не платить за воду більше 3-х місяців і борг перевищує суму 500 грн. Відключення провадиться після обов'язкового попередження мешканців - повістка вручається особисто під розпис», - відзначив Мільян.
За словами заступника директора із збуту Луганського регіонального виробничого управління (ЛРВУ) «Луганскводи», роботи виконуються приблизно протягом 2 годин фахівцями «Полтававодоканалу». «Повернути воду у свою квартиру жителі зможуть, тільки оплативши заборгованість», - заявив Мільян.
Квартирне відключення провадять за допомогою пристроїв «Спрут» і «Зіґзаґ», які розроблені інженерами обласної водопостачальної компанії «Полтаводоканал». Системи функціонують за принципом медичного зонду: у підвалі обрізають трубу загального стояка водоводу або каналізації і туди запускають спеціальний зонд, оснащений відеокамерою. На моніторі працівники водоканалу фіксують, де розташований водопровідний (каналізаційний) вхід у квартиру неплатника і слідом за відеокамерою запускають туди спеціальну пробку, що перекриває трубопровід у потрібному місці.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас