Китай вустановив 11-річний рекорд росту ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вустановив 11-річний рекорд росту ВВП

Казна та Політика
208
Економіка Китаю у 2006 році виросла на 10,7%. За даними національного статистичного бюро, це найвищий показник з 1995 року, коли він склав 10,9%.
Влада вважає, що настільки швидким економічним розвитком четверта у світі економіка (після США, Японії та Німеччині) зобов'язана в основному збільшенню обсягу інвестицій та експорту, завдяки яким торговельний профіцит торік склав 177,47 млрд доларів.
Вже четвертий рік підряд приріст ВВП країни перевищують 10-процентний показник; у збіглому році темпи економічного росту на 0,2 процентних пункти перевищили навіть очікування самого Пекіна.
Уряд Китаю, стурбований тим, що настільки високі показники не вдасться утримати протягом тривалого періоду, вживає заходів, спрямовані на охолодження економіки.
Більша частина коштів, що заробляють в Китаї на експорті, осідають на Шанхайській фондовій біржі. Ця торговельна площадка, що у минулому вважалася однієї із найтихіших у світі, сьогодні є однієї із найжвавіших.
Однак, деякі експерти стурбовані тим, що заходит китайського уряду приведуть до того, що "міхур", що сформувався на ринку нерухомості, не здметься, а просто перетече з місця на місця і утворить інший "міхур", цього разу на фондовому ринку.
З одного боку, економічні успіхи Китаю - це слідство добре розвинутої інфраструктури, з іншого боку - низьких заробітних плат і гігантської кількості шкідливих викидів в атмосферу.
У такий спосіб поява все більшої кількості нових промислових підприємств приводить до все більшого забруднення навколишнього середовища, а чим обертається швидке економічне зростання країни для екології і для здоров'я самих китайців, сказати складно, оскільки така статистика тут ведеться лише від випадку до випадку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас