Міністерство будівництва, архітектури та ЖКГ розформують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство будівництва, архітектури та ЖКГ розформують

606
Міністерство будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства найближчим часом розформують на два нових відомства: регіонального розвитку та міністерство ЖКГ. Відповідне доручення вже отримав уряду.
Міністерство регіонального розвитку буде займатися питаннями будівництва та архітектури. Як заявляє перший заступник міністра Анатолій Беркута, реорганізація буде тривати не більше двох місяців і не має потреби в додаткових коштах.
Як заявляли раніше в Мінбуді, для реформування житлово-комунального господарства потрібний центральний орган регуляторної влади, який буде співробітничати з регіональним регулятором. Сьогодні при розробці програми реформування ЖКХ, у Мінбуді мають намір використати досвід Прибалтики, у якій центральний регулятор один ухвалює рішення щодо тарифах на послуги ЖКХ і це рішення можуть заперечувати тільки через суди.
Однак наміри керівництва Мінбуду розділяють не всі. Як вважає голова парламентського комітету з питань ЖКГ, народний депутат від "Нашої України" Олексій Кучеренко, створення ще одного міністерства не вирішить проблеми відсутності єдиної державної політики в сфері житлово-комунального господарства.
За його словами, доцільніше було б розглядати дане питання в рамках адміністративної реформи, що на сьогодні знаходиться "під сукном". Основна проблема в цьому питанні, упевнений депутат, у відсутності системного процесу реформування, концепції єдиної державної політики. Він відзначив, що зараз ніхто не заважає Мінбуду з нинішнім складом і завданнями розробляти нормативну й законодавчу базу. Однак протягом чотирьох місяців Міністерство направило на розгляд парламентаріїв усього один законопроект щодо реструктуризації заборгованості за отримані послуги в ЖКГ.
"Разом з тим серед імовірних плюсів створення міністерства - своєчасне коректування законодавчих актів і вплив на регіони, створення діючої системи захисту прав споживачів послуг ЖКГ і подання проблем ЖКГ безпосередньо міністром на урядових засіданнях без впливу на них з боку інших представників Кабміну",- відзначив Кучеренко,.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас