"Нафтогаз" мають намір реорганізувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" мають намір реорганізувати

Енергетика
139
Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" мають намір реорганізувати. Про це повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.
"Кабінет міністрів доручив Мінпаливенерго до 1 лютого 2007р. подати на розгляд пропозиції щодо реорганізації НАК "Нафтогаз України", - сказав він напередодні під час "гарячої" телефонної лінії.
За його словами, реорганізація "Нафтогаза України" буде здійснюватися з урахуванням двох критеріїв: вона не повинна вплинути на фінансове становище компанії і повинна поліпшити виробничі показники.
За дійсними дорученням Мінпаливенерго також надасть уряду пропозиції щодо продажу непрофільних активів НАК "Нафтогаза України", у тому числі дрібних пакетів акцій страхових компаній, які не мають відносини до діяльності компанії, відзначив Бойко.
За попередніми оцінками міністра, на продажі непрофільних активів компанія заробить від 10 до 30 млн грн.
Нагадаємо, що 29 квітня 2006р. Кабінет міністрів доручив Міністерству палива та енергетики разом з Міністерствами економіки, фінансів і ФДМ до 1 липня 2006р. провести організаційну роботу із продажу на відкритих аукціонах пакетів акцій непрофільних підприємств, якими володіє НАК. "Нафтогаз України" володіє пакетами акцій близько 400 компаній різних сфер діяльності, у тому числі 300 контрольними пакетами.
Раніше екс-глава "Нафтогаз України" Олександр Болкісєв повідомляв, що в компанії буде проведена структурна реорганізація, штат скоротиться на 25%. За його словами, істотно повинне скоротиться кількість заступників голови правління, розподіляться функціональні обов'язки між дочірніми компаніями, скоротяться витрати на проектах, які не дають віддачу. Зокрема, мова йде про міжнародні проекти НАКа, про які саме - Болкісєв не уточнив, вказавши, що залишаться тільки прибуткові.
НАК "Нафтогаз України" поєднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Компанія є монополістом з імпорту-експорту, транзиту та зберіганню в підземних сховищах природного газу, а також транзиту нафти через територію України.
Керування "Нафтогазом України" здійснює уряд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас