В зоні відчуження будується декілька об"єктів СВЯП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В зоні відчуження будується декілька об"єктів СВЯП

Енергетика
125
У Чорнобильській зоні відчуження за рахунок міжнародної технічної допомоги будується низку об'єктів для переробки радіоактивних відходів Чорнобильського походження і відпрацьованим ядерним паливом ЧАЕС, повідомляє прес-служба МНС.
Одним з таких об'єктів є сховище відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2, до спорудження якого залучена французька компанія Areva/Framatome та американська компанія Holtec International.
Як відзначається у повідомленні прес-служби, СВЯП -2 призначений для довгострокового безпечного зберігання відпрацьованого ядерного палива винятково Чорнобильської АЕС. Планується, що завершення його будівництва та введення в експлуатацію здійснить компанія Holtec International.
Щодо будівництва в зоні відчуження централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива інших АЕС України, то, відповідно до Закону України "Про порядок прийняття рішень у розміщенні, проектуванні, будівництві ядерних установок та об'єктів, призначених для обігу з радіоактивними відходами, які мають загальнодержавне значення", рішення щодо розміщення такого об'єкта приймається Верховною Радою України шляхом прийняття відповідного закону.
На сьогодні його спорудження у Чорнобильській зоні відчуження не заплановано. Пропозиції щодо розміщення цього об'єкта в зоні відчуження на узгодження до МНС не надходили.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас