RosUkrEnergo планує збільшити виручку від експорту газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RosUkrEnergo планує збільшити виручку від експорту газу в Європу

Енергетика
102
Ексклюзивний постачальник імпортного природного газу на Україну - RosUkrEnergo AG (СП "Газпрому" з українськими підприємцями) - у 2007 році планує збільшити виторг від реалізації газу за межі СНД на третину - до $2,9 млрд із $2,225 млрд, повідомив виконавчий директор RosUkrEnergo AG, член правління - начальник юридичного департаменту "Газпрому" Костянтин Чуйченко.
Він висловив надію, що цей виторг повністю покриє збитки, понесені компанією в різні періоди минулого року. "Збиток від поставок російського газу на Україну на початку року склав близько $550 млн, через те що ми були змушені купувати російський газ за $230 за 1 тис. кубометрів і продавати за $95. Ще близько $300 млн збитків ми одержали наприкінці року, через те що туркменський газ обходився нам у районі $126 за 1 тис. кубометрів, а продавали ми його за $95. Разом операційний збиток у нас виходить близько $850 млн. І ми розраховуємо покривати його за рахунок експортних контрактів 2006 року. Торік ми продали 2,5 млрд кубометрів газу в Польщі, 1,9 млрд - в Угорщині, 3,5 млрд - у Словаччині та 0,8 млрд - у Румунії. До підведення фінансових підсумків року я не можу сказати точну суму прибутку, але виторг з експортних контрактах 2006 року склав $2,225 млрд, і я розраховую, що вона повністю покриє названу суму збитків", - сказав Чуйченко.
Він також висловив впевненість, що компанії вдасться зберегти рентабельність і у новому році: "В 2007 році RUE планує поставити на Україну не менш 55 млрд кубометрів газу середньоазіатського походження. З урахуванням транспортних витрат ми прогнозуємо маржу в середньому приблизно $2 на кожній тисячі кубометрів. За експортними контрактами поставки середньоазіатського газу та нашого газу з підземних сховищ складуть порядку 10,5 млрд кубометрів. Ми розраховуємо одержати експортний виторг від продажу газу за межами СНД у районі $2,9 млрд".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас