Парламент Литви затвердив стратегію розвитку енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Литви затвердив стратегію розвитку енергетики

Енергетика
143
Сейм Литви 18 січня затвердив нову національну стратегію енергетики.
"У стратегії зафіксовано, що не пізніше 2015 року буде побудована і введена в експлуатацію нова атомна електростанція", - повідомили в прес-службі уряду.
У стратегії зафіксовано, що до 2012 року мережі електропередачі високої напруги Литви будуть з'єднані з мережами скандинавських країн і Польщі. Також ставиться мета до 2012 року інтегрувати ринок електроенергії країн Балтії в ринки країн ЄС.
В галузі газифікації стратегія енергетики ставить мета побудувати у Литві підземне сховище газу місткістю не менш 500 млн. куб. м.
Також передбачається домовитися з Латвією про використання частини потужностей газосховища, яке знаходиться на її території, брати участь у його розширенні, до 2015 року з'єднати газопроводи Литви з газопроводами Польщі, сприяти з'єднанню мереж газопроводів країн Балтії з потоками поставок газу в країни Центральної Європи з басейнів Каспійського моря, Середньої Азії й Північної Африки.
У стратегії, як повідомили у прес-службі парламенту, як фактори, що впливають на стабільну діяльність енергетики, названий домінуючий імпорт первинних енергоресурсів із РФ, залежність систем поставок газу і електропостачання від енергосистем Росії і відсутність з'єднань із енергетичними системами Західної Європи.
На стабільність енергетики, відповідно до доповіді, також впливають закриття Ігналинської атомної електростанції, заплановане на 2009 рік. Відзначається, що це зробить негативний вплив на структуру джерел електроенергії.
Ще одним фактором, що впливає на стабільну діяльність енергетики, у стратегії називається майбутня прокладка газопроводу з Росії у Німеччину через дно Балтійського моря.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас